کد قالب کانون فرهنگ بومی چیست؟

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کانون فرهنگی وهنری کریم اهل بیت شهر سلامی و آدرس kanoonemamhassan24.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 178
بازدید دیروز : 232
بازدید هفته : 494
بازدید ماه : 2133
بازدید کل : 57748
تعداد مطالب : 2939
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : جمعه 16 تير 1403

فرهنگ بومی چیست؟

تفنگ در فرهنگ بومی

سالیان سال است که آدمی سفر می‌کند تا با ویژگی‌های فرهنگی غالب در یک مقصد آشنا شود. حتی برخی گردشگران به یک نقطه از جهان سفر می‌کنند تا با فرهنگ بومی سرزمین آباواجدادی‌شان که سال‌ها پیش آن را رها کرده‌اند، مأنوس شوند. اما این فرهنگ بومی به‌واقع چیست؟

فرهنگ بومی به آن بخشی از فرهنگ گفته می‌شود که در مرزهای جغرافیایی محدود می‌شود. ساکنان بومی یک منطقه از طریق فرهنگ بومی‌شان از مردم دیگر مناطق متمایز می‌شوند. این تمایز هویت اهالی بومی یک منطقه را شکل می‌دهد؛ همان دلیل مهمی که یک محدوده‌ی جغرافیایی را برای ساکنان مناطق دیگر جذاب می‌کند. 

درواقع فرهنگ بومی غالب در یک منطقه، هویتی خاصی به آن منطقه و ساکنان آن می‌بخشد. و این هویت بومی در کنار تمایز آشکاری که بین ساکنان مناطق مختلف به‌وجود می‌آورد، غرور ملی را هم سبب می‌شود. اما اجزای تشکیل‌دهنده فرهنگ بومی چیست؟ در ادامه همراه یوتراوز باشید تا با عناصر اصلی فرهنگ بومی آشنا شوید.

برای مثال این فرهنگ بومی مازندران است که آن را از دیگر شهرهای ایران و حتی از شهرهای نوار شمالی کشورمان متمایز می‌کند.

فرهنگ بومی و محلی از چه بخش‌هایی تشکیل می‌شود؟

به‌طورکلی عناصر اصلی و اساسی در فرهنگ بومی به چند بخش مهم تقسیم می‌شوند که به‌طورمجزا به شرح هریک می‌پردازیم.

  • زبان، گویش‌ و لهجه بومی
  • جشن‌ها و مراسم‌های بومی و محلی
  • آیین‌های مذهبی
  • موسیقی و آوازهای محلی
  • معماری غالب در یک منطقه
  • غذاهای بومی و محلی
  • لباس‌های محلی و بومی

زبان، گویش و لهجه بومی

لهجه یا گویش بخشی از فرهنگ بومی یک منطقه به‌شمار می‌رود. این گویش و لهجه‌ به‌عنوان میراث فرهنگی گذشتگان دارای ارزش بسیاری بالایی‌ست. دوری یا نزدیکی مناطق از یکدیگر می‌تواند علت تفاوت گویش‌ها و لهجه‌ها باشد. جامعه‌شناسان معتقدند که گویش و زبان مردم یک منطقه از آب‌وهوا و طبیعت نیز تأثیر می‌پذیرد. جامعه‌شناسان برای این گفتار خود نیز مثالی دارند؛ می‌گویند در مناطقی که بارش برف بیشتر است، مردم محلی حدود ده کلمه یا بیشتر درباره برف و بارش برف دارند، اما در مناطقی که بارش برف بسیار کمتر است، لغات مرتبط با آن هم کمتر است.

متاسفانه درحالی‌که گویش‌ها و لهجه‌ها می‌توانند دلیل جذابیت یک منطقه برای گردشگران باشند، حقیر شمردن گویش محلی به عادتی در میان مردم دیگر نقاط تبدیل شده است؛ کاری بس ناپسند که می‌تواند از دلایل فراموشی گویش‌ها و لهجه‌های شیرین محلی و بومی باشد. ازبین‌رفتن و مرگ یک گویش بومی علاوه بر اینکه خود به‌تنهایی نگران‌کننده است، سبب ازبین‌رفتن تاریخ و فرهنگ یک منطقه، یک قوم یا یک ملت هم می‌شود. باید اعضای هر جامعه‌ای به تاریخ و فرهنگ خود توجه بیشتری نشان دهند و برای حفظ آن تلاش کنند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: فرهنگ شناسی
برچسب‌ها: اما مت